Говорим си за ...

Ужасът на всеки родител - електронните устройства в живота на децата

Брат и сестра винаги намират начин да се скарат за нещо, но дойде ли ред на компютъра вкъщи настава мир и любов. Рязко нещата придобиват други измерения и децата могат да прекарат часове пред компютъра.

Адът на електронните устройства е нещо, в което абсолютно всеки родител е попаднал.

Ася споделя, че тя се старая да използва компютъра и като нещо полезно, когато децата имат да пишат доклади, тя им показва как могат да ползват Google.

Но когато говорим за малки деца, проблемът става по-различен.

Вредата от електронните устройства:

От 0 до 2 години е периодът, който е най-опасно да се използват електронни устройства.

В световен план специалистите предупреждават, че при честата употреба на електронни устройства детето може да има проблеми със съня, може да липсва концентрация.

Устройствата ограничават и застопоряват детето на едно място.

Децата имат нужда от любов и ако те прекалено често посягат към телефона си или към компютъра това означава, че нещо от отношенията им с нас им липсва.

Когато децата са по-големи, трябва да обяснявате на децата си с истински думи каква може да бъде опасността от социалните мрежи, телефоните и компютрите.

Не забравяйте, че домашният любимец е страхотен заместител на един таблет. Защото може да ангажирате децата си с нещо наистина приятно и винаги може да намерите повод да излезете с децата.

Намерете повече време за децата си – семейните игри за прекрасно нещо за да запълните времето на децата.

Винаги може да намерите приложение на електронното устройство, което да бъде полезно за детето.

Не забравяйте, че вие сте най-добрия пример за децата!

Снимка: Thinkstock

Гледайте новия епизод на “Mamma Mia“, за да разберете как може да ангажирате децата си с полезни дейности и да забравят за електронните устройства.

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Коментари (1)
 

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.