Всички познаваме репликите „Хайде още една хапка“ и „Няма да станеш от масата, докато не изядеш всичко“ и сме се сблъсквали с трудностите да накараме децата да хапват повече зеленчуци и плодове. Макар тази храна да не е най-любимата на дребосъците, тя е източникът на полезните витамини, които спомагат за растежа и стимулират имунната система.
Преди първия учебен ден всеки родител опитва да подкрепи здравето на детето си, така че когато се върне в класната стая, да бъде по-устойчиво на всички вируси, които ни бомбардират при всекидневното общуване с много хора.
Да се представят зеленчуците и плодовете като апетитна храна обаче често се оказва мисията невъзможна, а ключът към успеха се крие в правилната тактика, с която да убедите хлапето, че всъщност зелената храна изобщо не е толкова неприятна. Дженифър Андерсън е майка и специалист по здравословното хранене, която споделя съветите си за ежедневното меню на децата си в Instagram профила си @kids.eat.in.color.
Как тя успява да набавя нужните плодове и зеленчуци в менюто на децата си? Вижте хитрите ѝ трикове в галерията!