Специално

Харесваме ги! Георги и Анна Малчеви, които ни помагат как да сме пример за успешен родител

На 2 септември бе официалното представяне на книгата „Бъди за пример като успешен родител - 17 доказани принципа” на Георги и Анна Малчеви. Тя се състоя в „Топлоцентрала“, където авторите посрещнаха своите гости, разказаха повече за четивото и разбира се – разведриха обстановката с неподправено чувство за хумор. 
Снимка:

Той има над 25 години опит в областта на бизнеса и маркетинга. Бил е журналист, управленски консултант, директор дирекция в Министерството на икономиката, член на съвета на директорите на големи холдингови компании, оперативен директор, директор бизнес развитие и е имал още много други лидерски, бизнес и маркетинг роли. Освен това е преподавател над 10 години – управител е на академия за дигитален маркетинг, преподава в НБУ, УНСС и eMBA програмата на AUBG.

Тя пък е Quality мениджър с дългогодишен опит в управлението на системите за качество - НАССР, ISO и IFS - логистика. Сред областите й на експертиза включват също отношения с клиенти, обработка на искове и разрешаване на проблеми.

Анна и Георги Малчеви са семейство, което вдъхновява. Заедно от повече от 20 години, най-голямото постижение в техния живот всъщност са двете им прекрасни момчета: Теди – големият им син, който учи в Harvard и Коко - осъзнат и щастлив тийн, който учи в СМГ и е състезател по болдъринг.

За тях основната цел и мерило на успешния родител днес е да помогне на детето си да развие потенциала си и да расте щастливо. А за това трябва да познаваме “матрицата” за успешно родителство. Защото всеки ден имаме възможност да направим още една стъпка в правилната посока.

Именно поради тази причина двамата се вдъхновяват и създават „Бъди за пример като успешен родител - 17 доказани принципа”- книга, която включва в себе си не просто съвети от двама родители на щастливи деца, но е истинско богатство по отношение на плътните и логични обяснения, експертните мнения и личните истории.

На 2 септември бе и официалното представяне на книгата в „Топлоцентрала“, където авторите посрещнаха своите гости, разказаха повече за четивото и разбира се – разведриха обстановката с неподправено чувство за хумор. 

Представяне на „Бъди за пример като успешен родител - 17 доказани принципа” от Георги и Анна Малчеви

Ние също се сдобихме с издание и отваряйки книгата, виждаме как се започва с основите на родителството, след което биват покрити принципите за успешно родителство, които са групирани в три области. Първите са за Успехът, втората секция са принципите за Личността, а последната секция е за Отговорността.

Самите Ани и Жоро споделят, че са написали тази книга заедно, като на места, разбира се, всеки споделя лична гледна точка и опит и това е отбелязано. И допълват:

„Според нас нас много ще ти допадне колко логично се описани принципите и как си “говорят” един с друг. Всеки принцип е развит в подточки, почти както един читател би си задавал въпросите за този принцип.

Във всяка глава сме сложили и детайлни лични истории как сме приложили даден принцип. Добавихме и интересна перспектива – на гости с карета от родители, учители, психолози и треньори как те прилагат даяден принцип.

А във всяка глава има и QR кодове за допълнителни ресурси – статии, видеа, книги, подкасти. Изслушали сме и сме изчели десетки книги и ресурси за родителство. Тествали сме и сме валидирали кои работят. Затова сега представяме тези 17 принципа, които да са в помощ за едно родителство за пример – развили сме потенциала на детето и то расте щастливо“.

А ето и повече за това прекрасно четиво, което горещо препоръчваме не просто да стои на библиотечния ви рафт, но предимно на нощното ви шкафче, за да е близо и да прелиствате страниците с вдъхновение и усмивка:

Книгата включва 17 доказани принципа за успешно родителство. Те са като аксиомите в математиката - приемате ги и можете да ги прилагате за всяка ситуация. Друга метафора за принципите са гравитацията и инерцията - бързо откривате, че съществуват и трябва да се съобразявате с тях винаги. А когато знаете как работят - можете да ги използвате в своя полза. И то напълно интуитивно.

„Бъди за пример като успешен родител - 17 доказани принципа” започва с основите на родителството, след което обяснява принципите за успешно родителство в три области.

Първите са за Успехът - всяко дете иска да е успешно, как да работим за дългосрочния успех на детето, и за това как детето ни да си разказва правилните истории.

Втората секция са принципите за Личността - каква е личността на детето, как да развиваме характера му, как да работим с емоциите, колко различно е всяко едно дете и възраст.

Последната секция е за Отговорността - какво означава екстремна отговорност в родителството, как да сме за пример, как да развиваме рапóрт с детето, как да сме консистентни.

На сайта на книгата ще откриете както безплатна глава “Развивайте потенциала на детето” - 23 страници как да прилагате принципа, лични истории и примери. Там ще можете да поръчате и вашия екземпляр от книгата - с посвещение от авторите с пожелание да сте успешни в родителството. Безспорно - най-отговорната мисия!
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти