Понякога след хранене, когато мием съдовете и по тях е останала храна, често тя отива в канала.
А отпадъците след готвене понякога също отиват там. Но истината е, че има неща, които никога и при никакви обстоятелства не бива да отиват в канала, защото освен че могат да набъбнат вътре, могат да са и токсични.
Едно от тези неща е оризът.
Знаете как набъбва докато се вари, нали?
Е, представете си вече сготвен ориз, който попада в канала на мивката. Той става на плътна каша, която освен, че запушва пътя на водата, се превръща и в прекрасно място за завъждане на микроорганизми.
Най-добре е хранителните остатъци да се изхвърлят в кофата за боклук или в машиня за компост.
В галерията ни можете да видите останалите продукти, които е по-добре да отидат в кофата, защото не - няма да се разградят и отмият от само себе си:
Прочетете още:
- 5 неподозирани предмета, които имат срок на годност
- Няколко малки хитринки за всички, които не обичат да чистят
- Кoи стайни растения са истински магнит за енергията Ци според Фън Шуй
- Какво значение носи цветът на завесите в дома ви
- 6 неща, които правят дома ви постоянно прашен