Начало Вкусно

Да закусим пържени филийки с ягоди и мед

Неделно удоволствие

Да закусим пържени филийки с ягоди и мед Снимка: Thinkstock/Guliver

Необходими продукти: 1 франзела 150 мл бадемово мляко 2–3 портокала (150 мл фреш) 4 с. л. кафява захар „Демерара“ 1/4 ч. л. канела кокосово масло за пържене за гарниране: 200 г ягоди 2 ...

Прочети цялата рецепта

Закуска

питки

Мързеливки за закуска

Необходими продукти: 500 г кисело мляко 450 г брашно 200 г краве сирене 80 г краве масло 50 г кашкавал 1 яйце 1 ч. л. чубрица 1 ч. л. сода 1/2 ч. л. сол Начин на приготвяне: Содата се гаси в киселото мляко. Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото...

Прочети цялата рецепта

Техники

Предястие

салата

Пролетна салата с яйца

Необходими продукти: 200 г саламурено сирене 150 г заквасена сметана 100 г кисело мляко 100 г бейби спанак 4 сварени яйца 1 връзка пресен лук 2 краставици 1 връзка копър 2 връзки репички кората от 1 лимон сол на вкус Начин на...

Прочети цялата рецепта

Супи

Основни

риба

Поширана пъстърва с пресен лук

Необходими продукти: 4 пъстърви 100 мл оризово вино „Мирин“ 100 мл светъл соев сос 50 мл олио 50 г пресен джинджифил 1 връзка пресен лук 2 с. л. захар Начин на приготвяне: Рибите се филетират. Кожата се...

Прочети цялата рецепта

Десерти

мус

Шоколадов мус с ягоди и сметана

Необходими продукти: 200 грама черен шоколад 100 грама масло 6 яйца 100 грама захар за гарниране: бита сметана пресни плодове какао Начина на приготвяне: Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг, а към жълтъците прибавете...

Прочети цялата рецепта

Коктейли

сангрия

Зимна рецепта за лятно настроение

Необходими продукти: 1 л ябълков сок 750 мл червено вино „Риоха“ 70 мл бял ром 100 г мед 3 портокала 1 зелена ябълка 3 карамфилчета 2 бр. звезден анасон 2 пръчки канела Начин на приготвяне: Ябълковият сок се загрява с канелата, звездния анасон и карамфила. Прибавя се сокът...

Прочети цялата рецепта

Вегетарианство

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.