Начало Вкусно

Пъстра салата с телешко

Идеална за обяд

Пъстра салата с телешко Снимка: vbox7.com

Необходими продукти: 1 салата айсберг 1 консерва царевица 1 консерва червен боб чери домати 1 чушка 1 глава лук 1 лайм 1 авокадо за дресинга  1 авокадо за украса Начин на приготвяне: Наситнете салатата ...

Прочети цялата рецепта

Закуска

хляб маргарита

Хлебна торта „Маргарита“

Необходими продукти: 16–20 филии бял тостерен хляб 600 г пасирани домати (от консерва) 375 г сирене „Моцарела“ (на топки) 40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване) 2 стръка босилек 1 ч. л. риган (+ за поръсване) 1 ч. л. сух чесън 1/2 ч. л. захар сол и...

Прочети цялата рецепта

Техники

Предястие

гъби

Как се приготвят прословутите гъби кладница

Необходими продукти: 250 г гъби кладница 1/2 краве масло 2-3 скилидки чесън, нарязани на едро 2 стръкчета мента  1 с.л. заквасена сметана черен пипер сол Начин на приготвяне: Запържете чесъна в масло, след няколко минути добавете и ...

Прочети цялата рецепта

Супи

Основни

яхния

Семпла пилешка яхния с нахут

Необходими продукти: 700 г пилешки гърди 400 г нахут от консерва 2 глави лук 1 морков 300 г цвекло от консерва 300 мл. пилешки бульон 1 с.л. доматено пюре 1 ч.л. черен пипер 2 ч.л. сол 1/2 ч.л. кимион 1/2 ч.л. пушен червен...

Прочети цялата рецепта

Десерти

кейк

Мраморен чийзкейк

Необходими продукти: за основата: 200 г какаови бисквити 60 г краве масло (разтопено) 3 с. л. захар за крема: 700 г крем сирене 400 г течен шоколад 150 г захар 100 г заквасена сметана 3 яйца 1 1/2 с. л. брашно 1 ванилия Начин на приготвяне: Бисквитите се смилат и се разбъркват с...

Прочети цялата рецепта

Коктейли

десерт

Десерт с аромат на ананас и кокос

Необходими продукти: 12 бишкоти 1 консерва ананас на кубчета (400 г) за крема: 400 мл кокосово мляко (1 консерва) 100 г захар 4 жълтъка 1 пакетче захар с аромат на ром 1 1/2 с. л. царевично нишесте за гарниране: 150 мл животинска сметана 10 г бурбонска ванилова захар кокосов чипс за...

Прочети цялата рецепта

Вегетарианство

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.