Продукти за 20 бр. бисквитки:
1 и 1/3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 и 1/2 ч.ч. овесени ядки
3/4 ч.ч. кокосови стърготини
1/4 ч.ч. семена чиа
1/4 ч.ч. ленено семе
1/2 ч.ч. черни стафиди
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. хималайска сол
1/4 ч.л. канела
125 г меко масло
1 ч.ч. захар (по желание кафява)
1 яйце
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа всички сухи съставки - пълнозърнестото брашно, овесените ядки, кокосовите стърготини, семената чиа, лененото семе, стафидите, бакпулвера, содата, хималайската сол и канелата. В друга купа разбийте мекото масло с миксер. Добавете захарта, яйцето и ванилията и разбийте всичко добре. Прибавете сухите съставки към маслената смес и разбийте внимателно. Сместа става малко твърда и трудна за бъркане, затова може да си помогнете с ръце.
Постелете голяма тава с хартия за печене. Загребете от сместа, с помощта на лъжица за сладолед, заравнете с ръка и я обърнете върху хартията за печене. Притиснете бисквитката с ръка, така че да стане плоска. По същия начин оформете и останалите бисквитки, като ги поставите на разстояние една от друга.Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат, върху решетка. Можете да ги съхранявате около две седмици в кутия с капак.