Необходими продукти:
1 голям печен патладжан (информация в рецептата)
няколко листа рукола
Зехтин
Хляб по ваш избор
За млечния дресинг:
3 супени лъжици кисело мляко
3 чаени лъжици нискомаслена майонеза
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
Сух босилек
Сух риган
Сол и пипер
Начин на приготвяне:
За да приготвите патладжана:
Най-лесния начин (и най-вкусния според мен) да приготвите печен патладжан е да го изпечете на фурната цял. Измивате патладжана и го подсушавате. Сложете го в плитка тава с хартия за печене и печете на 180С с вентилатор около 30 минути. Не го белете, не го чистете – сложете го да се изпече с дръжката и кожата. Когато е готов ще бъде мек и сочен и ще можете да го обелите изключително лесно и бързо.
Можете да изпечете няколко патладжана и с тези, които ви останат да си направите този вкусен патладжан с доматен сос за вечеря или да ги нарежете в салата.
За да направите дресинга: сложете всички съставки в средно голяма купа и пасирайте докато всичко се смеси добре. Овкусете по избор с риган, босилек, сол и пипер.
Сглобете сандвича: намажете всички филийки хляб с дресинга, върху него наредете един слой от патладжана, един слой от руколата, овкусете с малко зехтин, сол и пипер и затворете с филийка хляб.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Сандвич с домати, тиквички и сирене