Необходими продукти (за 2 порции):
1 1/2 чаша сварена киноа
месо и половината вода на 1 кокос (алтернативно 1/2 консерва пълномаслено кокосoвo мляко)
1 ч.л. канела
1 ванилия
3 с.л. конопено семе
3 с.л. филирани бадеми (може да използвате и други ядки)
Начин на приготвяне:
Смесете месото на кокоса и половината от водата в блендер и разбийте на хомогенна смес с гъстота на тесто за палачинки. Ако сместа е много гъста, добавете още кокосова вода. Останалата може да изпиете или да добавите към супа/смути.
Смесете киноата и кокосовата смес (или мляко, ако използвате консерва) в малка тенджера и само леко затоплете на котлона без завиране. Добавете подправките, разбъркайте и отстранете от котлона.
Разпределете в купички и поръсете всяка купичка с конопено семе и бадеми. Можете да сервирате закуската още докато е топла.