Необходими продукти:
4 шоколадови вафли по избор
1 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
3,4 супени лъжици маргарин (или масло)
Начин на приготвяне:
Започваме с настъргването на две от вафлите. След като ги настържем, изсипваме содата в млякото и разбъркваме докато шупне, слагаме го в купа и добавяме настърганите вафли, захарта, олиото и брашното.
След като смесим добре продуктите, изсипваме сместа в неголяма набрашнена тава и слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може да познаeм дали кексът е готов, като го забодем с клечка за зъби и по нея не останат парченца тесто, тогава го вадим и бързо, докато е още горещ намазваме с маргарина или маслото, така че да се получи тънък разтопен слой.
След това остава единствено да настържем двете останали вафли отгоре и нашият вкусен кекс е готов. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: