Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
80 мл олио
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
за плънката:
250 г сирене „Моцарела“
200 г краве сирене
1/4 връзка мащерка
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Маята и захарта се разтварят в затопленото мляко. Брашното и солта се смесват, наливат се олиото и млякото с маята.
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Мащерката се накълцва и се смесва с настърганите сирена.
Тестото се разделя на 12 части, като всяка една се разточва в елипсовидна форма.
В единия край на всяка елипса се поставя по малко от плънката и се завива на руло до средата.
В останалото тесто се правят прорези перпендикулярно на рулото, не до края и отново се завива на руло. Получените рула се завиват на гевречета.
Форма за мъфини се маже с масло и във всяка дупка се поставя по едно геврече.
Ивичките тесто по повърхността се мажат с разбит жълтък. Оставят се да починат 30 минути.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още идеи за закуска:
Най-бързите сиренки
Соленки с крема сирене
Ароматни соленки
Какво има за закуска
Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска