Необходими продукти за 1 баница:
1 пакет точени кори (500 г)
150 г пресен лук
150 г краве масло
150 г лапад
3 яйца
300 г краве сирене
150 г кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
краве масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
1. Лукът се почиства, измива се и се реже на колелца. Запържва се за 3–4 минути в 50 г от маслото, като към него се добавя измитият и нарязан лапад да се задуши за 1–2 минути.
2. След като се дръпне от огъня, се оставя да изстине и се добавя към предварително разбитите яйца, смесени със сиренето, киселото мляко и содата.
3. Корите се отделят внимателно, останалото масло се разтопява и с помощта на лъжица се намазва първата кора. След това отново с лъжица се нанася от сместа и се разнася в права линия до края на кората. Завива се стегнато руло.
4. По същия начин се приготвят и останалите кори, като в намазнената с масло тавичка се оформят на вита баница. Ако е останало масло, баницата се намазва и отгоре.
5. Пече се около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за баница:
Наложена баница
Млечна баница
Къпана баница