Варени гевречета

Лесна рецепта за любимите гевреци

Варени гевречета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Вместо да ядете купешки гевреци, може да се опитате да си приготвите такива вкъщи и да ги вземете за работа.

Необходими продукти:
брашно, колкото поеме
300 г вода
5 г мая
1 чаена лъжичка сол
1 щипка захар

Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, което се оставя да втаса. После от него се късат фитили, които се усукват и се оформят като гевреци. Добре е да са по-малки и по-дебелички, защото при варенето увеличават размера си.

Така приготвените гевреци се пускат във вряща вода (в по-широк съд), в която има една супена лъжица мед. Трябва да изплуват на повърхността на водата. Оставяте ги да врат 3-4 мин.

Изваждате ги върху хартия да се оцедят, после поръсвате със сусам и печете в загрята около 200 градуса фурна, докато се зачервят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти