Вместо да ядете купешки гевреци, може да се опитате да си приготвите такива вкъщи и да ги вземете за работа.
Необходими продукти:
брашно, колкото поеме
300 г вода
5 г мая
1 чаена лъжичка сол
1 щипка захар
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, което се оставя да втаса. После от него се късат фитили, които се усукват и се оформят като гевреци. Добре е да са по-малки и по-дебелички, защото при варенето увеличават размера си.
Така приготвените гевреци се пускат във вряща вода (в по-широк съд), в която има една супена лъжица мед. Трябва да изплуват на повърхността на водата. Оставяте ги да врат 3-4 мин.
Изваждате ги върху хартия да се оцедят, после поръсвате със сусам и печете в загрята около 200 градуса фурна, докато се зачервят.