500 г брашно
350 г кашкавал
40 г краве масло
230 мл прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
1/4 връзка мащерка
1 яйце
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Маята се смесва със затопленото мляко и щипка брашно. Оставя се да шупне.
Маслото се разтопява и се разбърква с брашното и солта. Налива се шупналата мая, поръсва се с накълцаната мащерка и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
След това се разделя на две части. Всяка се разточва на кръгла кора, от която се изрязват триъгълници.
Кашкавалът се реже на пръчици, които се поставят върху триъгълниците и се завиват кифлички.
Подреждат се в тави с незалепващо покритие и се оставят да починат за 15 минути.
Мажат се с разбито яйце и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Прочетете още:
- Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска
- Закуска сутрин - за и против
- Новите суперхрани за закуска
- Най-здравословната закуска е с яйца