за бухтичките:
100 г брашно
2 яйца
120 г пудра захар
300 г пълномаслена извара
20 г краве масло
2 ч. л. бакпулвер
1 есенция ром
500 г череши
кристална захар
олио
за шоколадовия сос:
150 г бял шоколад
70 мл животинска сметана
Начин на приготвяне:
Яйцата и пудрата захар за тестото се разбиват с миксер. Добавят се брашното, изварата, бакпулверът и есенцията ром. Отново се разбива, докато се получи гъсто тесто.
Накрая се слага разтопеното масло и се разбърква с лъжица.
Черешите се почистват от костилките и се потапят една по една в тестото, като се набучват на дървен шиш. Пържат се на маслена баня в сгорещеното олио.
Когато станат готови, се поставят върху хартиена салфетка.
Сметаната за соса се кипва и се налива към начупения шоколад. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.
Бухтичките се овалват в кристална захар, заливат се със соса и се поднасят.
Прочетете още:
- Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска
- Закуска сутрин - за и против
- Новите суперхрани за закуска
- Най-здравословната закуска е с яйца