Топки от кадаиф и сирене

За любителите на нестандартните комбинации

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

50 г разтопено пречистено масло

200 г пресен кадаиф

150 г сирене кефарогравиера

12 бр. сирене бокончини

2 ч.л. сух риган

1/4 ч.ч. мед

1/2 лимон, сок

Начин на приготвяне:

Настържете сиренето кефалогравиера. Вместо него може да използвате зрял овчи кашкавал.

Вземете сноп кадаиф с дължина 15-20 см. В единия му край поставете топка бокончини, върху нея сложете малко настърган кашкавал. Завийте кадаифа на топка. Така оформените топки от кадаиф и сирена поставете в гнездата на форма за мъфини, без да ги натискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

За сиропа разтопете на слаб огън меда заедно с лимоновия сок и сушения риган. Щом сместа заври, дръпнете от огъня.

Поставете 2-3 топки от кадаиф и сирена в десертна чиния. Полейте обилно с меден сироп.

Прочетете още:

Баклава със сладолед
Рецепта за баклава
Ароматна баклава
7 рецепти за постни десерти

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти