50 г разтопено пречистено масло
200 г пресен кадаиф
150 г сирене кефарогравиера
12 бр. сирене бокончини
2 ч.л. сух риган
1/4 ч.ч. мед
1/2 лимон, сок
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето кефалогравиера. Вместо него може да използвате зрял овчи кашкавал.
Вземете сноп кадаиф с дължина 15-20 см. В единия му край поставете топка бокончини, върху нея сложете малко настърган кашкавал. Завийте кадаифа на топка. Така оформените топки от кадаиф и сирена поставете в гнездата на форма за мъфини, без да ги натискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
За сиропа разтопете на слаб огън меда заедно с лимоновия сок и сушения риган. Щом сместа заври, дръпнете от огъня.
Поставете 2-3 топки от кадаиф и сирена в десертна чиния. Полейте обилно с меден сироп.
Прочетете още:
Баклава със сладолед
Рецепта за баклава
Ароматна баклава
7 рецепти за постни десерти