Спаначен щрудел с цедено кисело мляко

За закуска

Спаначен щрудел с цедено кисело мляко
Снимка: Бон Апети
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти за 4 порции:

300 г спанак
3 яйца
100 г галета
150 г кашкавалена извара, 
150 г цедено кисело мляко
1 червена чушка
1 жълта чушка
2 стръка пресен лук
100 г чери домати
2–3 стръка магданоз
2–3 стръка копър
50 г орехови ядки
1–2 листа див лук
сол, черен пипер и зехтин на вкус
чери домати за украса

Начин на приготвяне:

1. Спанакът се задушава в подходящ съд със зехтин. Овкусява се със сол и пипер. Оставя се да изстине, прибавят се предварително разбитите яйца и галетата, разбърква се и се разстила в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 150–160 градуса, 10–15 минути в зависимост от дебелината на блата – до получаване на еластична палачинка, която не трябва да е препечена.

2. Кашкавалената извара, млякото, наситнените чушки, пресен лук, копър, магданоз, чери домати и натрошените орехи се поставят в купа и се смесват. Овкусяват се със сол, пипер и зехтин.

3. В единия край по дължината на спаначния блат се разпределя равномерно млечната смес и се навива руло. Готовият щрудел се поставя в хладилник за 2–3 часа. Поднася се студен с чери домати и наситнен див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти