Соленки с пармезан и сушени домати

С полъх от Италия

3.18 от общо 11 гласа
65 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 100 мл

вода - 100 мл

пармезан - 100 гр

масло - 75 гр

брашно от лимец - 150 гр

яйца - 3 бр.

сушени домати - 5-6 бр.

сол - 1 кафена лъжичка

сух босилек - 1 с.л.

черен пипер - 1 щипка

Тези соленки на Mate Kitchen са класически пример за рецепта, която може да направите със съставки, от които ви е останало в излишък - от списъка с продукти ще се убедите, че количествата са съвсем скромни. Това ги прави чудесно, но и много ефектно и вкусно решение за съботно-неделното разчистване на хладилника. Ухаят на Италия – пармезан, сушени домати, босилек… Брашното от лимец им придава специфичен цвят и дълбок вкус.

По-специфичното тук е, че се правят от парено тесто. Ако досега не сте работили с него, това, което трябва да знаете, е, че брашното се изсипва във врящата течност наведнъж и се бърка интензивно. За да не стане на бучки, може да ползвате телена бъркалка, съветва Mate Kitchen. Имайте предвид, че става за секунди, така че трябва да сте много бързи. След това яйцата се добавят едно по едно, като се бърка до пълното им усвояване. Ако нямате лъжица за сладолед, можете да оформите вашите соленки с ръка или пък с най-обикновена лъжица.

Можете да предложите ароматните соленки с пармезан в компанията на чаша вино като елегантно начало на вечерта. Подходящи са и за лека следобедна закуска, както и за всеки случай, когато гладът се обади, а не искате да ядете случайни опаковани залъгалки от магазина. С тях ще изненадате приятно компанията, когато отидете на пикник.

Начин на приготвяне:

1. Смесете прясното мляко и водата в касерола. Прибавете към тях маслото, солта и щипка черен пипер. Поставете на котлона и изчакайте сместа да заври.

2. Към врящата течност добавете брашното наведнъж и бъркайте с шпатула, докато се образува тесто и започне да се отделя от стените на съда. След това оставете тестото леко да се охлади.

3. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като бъркате до пълното им усвояване.

4. Накрая прибавете настъргания пармезан, босилека и нарязаните на ситно сушени домати и разбъркайте добре.

5. Оформете соленки с лъжица за сладолед и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

6. Печете соленките 20-25 минути на 180-190 градуса и след това открехнете леко вратата на фурната и ги оставете вътре за още 10-15 минути.

Внимание: Съдържа яйца, масло, пармезан и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти