Необходими продукти (за 4 кексчета):
4 яйца
1 глава лук
5-6 едри маслини
100 г свинско филе
3-4 сушени доматчета или чушки
50 г кашкавал
1 супена лъжица масло
чубрица
черен пипер
4 формички за миникексчета
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци, маслините на колелца, а филето на кубчета. В тиган на среден огън разтопяваме маслото и задушаваме лука. В купа разбиваме яйцата, прибавяме зеленчуците, филето (нарязано на малки кубчета), настърганият кашкавал и подправките.
После разпределяме сместа във формичките и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна. Формичките не бива да се препълват, защото при печене сместа се надига и може да изтече извън тях. Печем кексчетата около 15 минути, докато придобият златиста коричка.
Солени яйчени кексчета
Любов от първата хапка
16414