Солен кекс с праз

И синьо сирене

Солен кекс с праз
Снимка: Бон Апети
4 от общо 4 гласа

Необходими продукти:

2 стръка праз
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
30–40 г стафиди
200 мл течна сметана
3 яйца
100 г синьо сирене
50 г краве масло
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Празът се нарязва на кръгчета и се запържва 3–4 минути в предварително загрятото масло.

2. Брашното и бакпулверът се пресяват в голяма купа и се смесват със стафидите и запържения праз.

3. Сметаната и яйцата се разбиват и се посоляват. Добавя се синьото сирене, нарязано на кубчета, и всичко постепенно се сипва в брашното. Разбърква се добре.

4. Готовата смес се разпределя в правоъгълна форма за кекс с дължина 22 см, покрита с хартия за печене. Добре е хартията да е намаслена, за да прилепне.

5. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6. Изважда се, охлажда се 10 минути и кексът се обръща. Хартията за печене се маха и кексът се нарязва.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти