Необходими продукти:
2 стръка праз
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
30–40 г стафиди
200 мл течна сметана
3 яйца
100 г синьо сирене
50 г краве масло
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Празът се нарязва на кръгчета и се запържва 3–4 минути в предварително загрятото масло.
2. Брашното и бакпулверът се пресяват в голяма купа и се смесват със стафидите и запържения праз.
3. Сметаната и яйцата се разбиват и се посоляват. Добавя се синьото сирене, нарязано на кубчета, и всичко постепенно се сипва в брашното. Разбърква се добре.
4. Готовата смес се разпределя в правоъгълна форма за кекс с дължина 22 см, покрита с хартия за печене. Добре е хартията да е намаслена, за да прилепне.
5. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6. Изважда се, охлажда се 10 минути и кексът се обръща. Хартията за печене се маха и кексът се нарязва.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!