500 г брашно (+ за плота)
250 г кисело мляко
200 г свинска мас
3 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Маста се разтопява. Брашното се смесва с бакпулвера, содата и солта. Налива се разтопената мас и се разбърква с ръце до получаването на трохи.
Прибавя се киселото мляко и се разбърква внимателно. Не е нужно да се бърка дълго, а само колкото всичко да стане едно цяло.
Фурната се загрява на 200 градуса (с вентилатор). Тестото се изсипва върху набрашнен плот, отново се разбърква внимателно и с ръце се оформя като голям диск с дебелина 2-3 см.
С помощта на ринг от тестото се изрязват питки. Поставят се в тава (заедно с изрезките, останали от тестото) и се изпичат в загрятата фурна за 15 минути.
Други рецепти:
Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто