Нужните продукти:
400 гр. пилешки гърди
1 глава лук
2 домата
500 гр. бутер тесто
1 белтък
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и лука на кубчета. Запържваме в тиган - първо лука, а после и месото.
Когато спре да порозовява, добавяме и настърганите домати. Прибавяме подправките и разбъркваме.
Щом месото се сготви, нарязваме тестото на правоъгълници, които пълним с плънката и залепяме с помощта на жълтък.
Надупчваме баничките, намазваме ги с жълтък и печем до готовност
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница