Необходими продукти:
1 опаковка кори за баница
3 яйца
400 г кисело мляко
1 бакпулвер
150 г сладкарска сметана
50 мл олио
300–400 г натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбиваме леко яйцата. Добавяме киселото мляко, предварително смесено с бакпулвера и отново разбъркваме.
Прибавяме сметаната и олиото, а корите разпределяме две по две. Върху горната кора изсипваме 5–6 супени лъжици от сместа. В единия й край правим редица от натрошено сирене и я завиваме на стегнато руло.
Първото руло, навиваме на охлюв и го поставяме в средата на намазнена тавичка. От неговия край започваме да редим следващото и така, докато запълним съда. Ако остане от сместа, я разпределяме равномерно върху баницата, която запичаме до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Сладка вита баница
Неостаряваща кулинарна класика
19610
Необходими продукти