280 г брашно
80 г краве масло
80 г овче сирене
1/2 ч. л. бакпулвер
150 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 жълтък за намазване
овче сирене за поръсване
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва със солта и бакпулвера, прибавя се маслото, нарязано на кубчета (трябва да е студено) и настърганото сирене. С пръсти се мачка, докато се получат трохи.
Налива се млякото и се замесва тесто. Разточва се върху набрашнен плот на лист с дебелина 2 см и с ринг (чаша) се изрязват кръгчета. С помощта на четка се намазват с разбития жълтък.
Поръсват се с настъргано сирене и се подреждат в тава с незалепващо покритие или в обикновена, покрита с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.
След това се изваждат върху решетка, да се охладят леко.
Прочетете още:
- Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска
- Закуска сутрин - за и против
- Новите суперхрани за закуска
- Най-здравословната закуска е с яйца