Селски хляб

От сутринта ме гони апетит за подобна вкусотия

Селски хляб
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
20 г прясна мая
2 чаени чаши топла вода
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички захар
около 5 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:
Разтваряме маята, солта и захарта във водата. Оставяме маята да шупне за около 10 минути. Пресяваме брашното и правим кладенче. В него изсипваме сместа от споменатите продукти и замесваме гладко и еластично тесто.

Прехвърляме го в намазнена купа и го завиваме с кърпа. Оставяме го да втаса на топло за около час или докато удвои обема си.

Разделяме готовото тесто на две части и от всяка оформяме хлебче. Слагаме всяко от тях в тавичка да втаса до двоен обем или за около 30 минути.

С остър нож правим четири–пет разреза. Може да добавим чесън, подправки по наш вкус или пък да използваме царевично нишесте.

Печем хлебчетата за около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

* Преди печене по желание може да намажем хляба с топинг от две супени лъжици зехтин, три–четири скилидки ситно нарязан чесън, сух босилек, чубрица, мащерка и розмарин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти