Необходими продукти:
180 мл топла вода
180 мл прясно мляко
350 г бяло брашно
100 г грахам или типово брашно
50 г смес от ленено и сусамено семе, мак, овесени трици, брашно от нахут или царевично брашно
20 г прясна мая
1 с.л. мед или захар
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сипете млякото, водата, маята и меда. Добавете брашната, семената и солта. Смесете ги и изчакайте тестото да втаса, след което го разделете на 14 равни части, като оформете всяка от тях на топка.
Наредете ги върху хартия за печене в тава, намажете питките с прясно мляко и поръсете с брашно. Покрийте ги с кърпа и ги оставете на топло за 30 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Натиснете всяка питка с палец по средата. Печете 15-20 минути.
Пълнозърнести питки
Да ги опитаме с удоволствие
12974