200 г кисело мляко
100 г брашно
30 г захар
2 яйца
1/2 ч. л. сода
1 щипка сол
1 ванилия
за тиквата:
300 г тиква
80 г захар
2 с. л. мед
1/2 ч. л. сух джинджифил
Начин на приготвяне:
Содата се гаси в киселото мляко, смесват се яйцата и се разбива добре. Сипват се захарта, ванилията, солта и брашното и се разбърква до хомогенизиране.
В тиган, намазан с масло, от тестото се правят малки палачинки.
Тиквата се реже на кубчета, слага се в съд, заедно със захарта, джинджифила и меда, наливат се 200 мл вода и се готви под капак, докато омекне.
След това се отцежда се и се пюрира.
Палачинките се сервират с тиквеното пюре. По желание се поливат с мед и се поръсват с канела.
В какво се крие чарът на палачинките
Шоколадови палачинки за закуска