Необходими продукти:
200 г спанак
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
2 тиквички
1 малка глава лук
1 морков
4 стръка копър
1,5 л зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквички се режат на дебели ленти по дължина.
Намазват се с част от зехтина и се запичат на грил тиган от двете страни.
След което се нарязват на кубчета.
Лукът, чесънът и морковът се наситняват и се запържват в останалия зехтин.
Налива се бульонът, добавя се накълцаният копър и се вари 20 минути.
Прибавят се тиквичките и двата вида боб, отцедени от водата. Супата се вари още 5–10 минути.
Накрая се слага и накълцаният спанак. Овкусява се със сол и черен пипер.
След 3–4 минути се дърпа от огъня и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде
Да си сготвим борш