Принцеси с шунка и кашкавал

Принцеси с шунка и кашкавал

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти
  • шунка или варено-пушен врат/филе - 200 гр - 8.74 лв
  • кашкавал - 200 гр - 4.50 лв
  • хляб - 6 филии - 1.00 лв
  • масло - 30 гр - 0.79 лв
  • домати - 1 бр - 0.38 лв

Няма значение дали ще ги наречем топли сандвичи или принцеси с шунка и кашкавал, това е сред любимите закуски, които с удоволствие хапваме… не само за закуска. Нерядко в забързаното градско ежедневие топлите принцеси с шунка и кашкавал са спасителен обяд, с който няма как да стане грешка. Вкъщи пък можем да си ги направим и си ги правим дори за вечеря. Особено когато бързаме, а в хладилника са останали парче кашкавал и шунка или какъвто и да е колбас. Чаша айрян, евентуално бърза салата и готово. Имаме си вкусно хапване за 15 минути.

Това е толкова лесна рецепта, че дори дете може да направи. Така че ако имате малък помощник вкъщи, спокойно можете да му поверите приготвянето на закуската в събота и неделя. Разменяте ролите и вие само ще хвърляте по едно контролиращо око и асистирате, ако евентуално има нужда.

Макар рецептата да е елементарна, тя също има тънкости. Винаги когато правите принцеси, независимо с какво ще ги гарнирате, намазвайте филийките с масло. Така стават меки и сочни в средата и с хрупкави корички. Ако не ги намажете, хлябът изсъхва и каква е плънката, няма никакво значение. Резултатът не е много лесен за ядене. Ако имате време и ви се занимава, можете да потопите набързо корите във вода, за да останат и те по-меки. За предпочитане е хлябът да е нарязан на тънко. И да е бял, с бял хляб всички принцеси са по-вкусни. Ръжения и пълнозърнестия запазете за друго. Това не е рецепта, в която да гоним здравословен елемент.

  1.  Намажете филиите с масло. Върху всяка от тях сложете парче шунка, а отгоре нарязан на филийки или настърган кашкавал.
  2.  Сложете лист хартия за печене върху решетката на фурната и наредете директно върху нея принцесите.
  3.  Запечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна докато кашкавалът се зачерви.
  4.  Поднесете топлите принцеси с шунка и кашкавал с пресен домат и маруля.

Бележки

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти