Претцели

С прясна мая, морска сол и кафява захар

Претцели
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 6 броя:

500 г брашно
80 г кафява захар
40 г прясна мая (7 г суха мая)
1 с. л. сол
200 мл топло прясно мляко
около 10 с. л. сода за хляб
морска сол за поръсване
мазнина за тавата

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти без брашното, содата и морската сол се смесват. Добавя се брашното и се меси до получаване на гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса за 1 час, но не е задължително. След като втаса, отново се омесва.

2. Тестото се разделя на топки, от които се правят дълги фитили. Покриват се с кърпа и се оставят за 5–10 минути. Фитилите се оформят в типичната форма за претцел (може и като геврек).

3. Тенджера се пълни с вода (поне 6–7 см дълбочина), като на чаша вода се слагат по 2 с. л. сода. Водата се загрява, докато започне леко да ври, след това огънят се намалява и водата се оставя да къкри.

4. Претцелите се пускат един по един във врящата вода за 10 секунди или докато тестото пожълтее.

5. Изваждат се и се подреждат в намазнена тава. Поръсват се със ситна морска сол и се пекат 15 минути в загрята на 220 градуса фурна или докато станат златистокафяви. Поднасят се топли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти