По-различна рецепта за агнешко

Не друго, а надиплено

По-различна рецепта за агнешко
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

4 точени кори
1 кг агнешко месо
700 г спанак
3–4 с. л. олио
1 връзка зелен лук
3–4 стръка пресен чесън
5 с. л. бяло вино
1–2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. сух босилек
олио за намазване
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Спанакът се почиства, измива се и се нарязва на ивици.

2. Месото се нарязва на хапки. Задушава се в олиото и 100 мл вода, докато остане на мазнина, и се изважда.

3. Лукът и чесънът се нарязват надребно и заедно със спанака се задушават в същия съд до омекване. Месото се връща в тигана и всичко се разбърква. Посолява се, залива се с 1 ч. ч. гореща вода и 3 с. л. от бялото вино. Ястието се вари на слаб огън, докато месото омекне.

4. Брашното и червеният пипер се размиват в 1/2 ч. ч. вода, останалото вино, добавят се наситненият магданоз и босилекът. Сместа се изсипва при месото и се оставя да кипне за няколко минути. Сваля се от огъня и ястието се прехвърля в тава.

5. Корите се намазват с олио и се надиплят върху плънката. Отгоре се правят срезове, тавата се поставя във фурна и се пече на 180 градуса до изпичането на корите.

Прочетете още – Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти