Плосък хляб

Закуската е готова

Плосък хляб
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.ч. брашно от нахут
1 с.л. кафява захар
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. червен пипер
1 яйце и 1 белтък
2 ч.л. розмарин, пресен
1/3 ч.ч. едросмлени ядки шам фъстък

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава с хартия за печене и леко я на мазнете. В голяма купа пресейте заедно пълнозърнестото брашно, нахутеното брашно, захарта, солта, бакпулвера и пипера.

Добавете яйцето, белтъка и розмарина и разбъркайте енергично, за да се смеси всичко. Прибавете ядките и ги разбъркайте в сместа. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го премесете 3–4 пъти. След това го разточете на диск с диаметър около 25 см и дебелина 6 мм.

С остър нож разделете диска на 8 равни части. Поставете ги в тавата на разстояние един от друг около 2 см.

Печете 10 минути, след това ги обърнете за още 10 от другата страна или докато придобият кафеникав загар. Хлебчетата се оставят да изстинат върху решетка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти