Необходими продукти:
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.ч. брашно от нахут
1 с.л. кафява захар
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. червен пипер
1 яйце и 1 белтък
2 ч.л. розмарин, пресен
1/3 ч.ч. едросмлени ядки шам фъстък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава с хартия за печене и леко я на мазнете. В голяма купа пресейте заедно пълнозърнестото брашно, нахутеното брашно, захарта, солта, бакпулвера и пипера.
Добавете яйцето, белтъка и розмарина и разбъркайте енергично, за да се смеси всичко. Прибавете ядките и ги разбъркайте в сместа. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го премесете 3–4 пъти. След това го разточете на диск с диаметър около 25 см и дебелина 6 мм.
С остър нож разделете диска на 8 равни части. Поставете ги в тавата на разстояние един от друг около 2 см.
Печете 10 минути, след това ги обърнете за още 10 от другата страна или докато придобият кафеникав загар. Хлебчетата се оставят да изстинат върху решетка.
Плосък хляб
Закуската е готова
14619