4 бр. личи
1/2 ч.ч. черно грозде без семки
2 бр. манго
1/2 ананас
2 с.л. захар
1/2 ч.л. паста от тамаринд
1 лайм, настъргана кора и сок
1 с.л. сушен джинджифил на люспи
3 стръка мента
2 с.л. кокосов чипс
Начин на приготвяне:
1. За дресинга за салатата сипете захарта в тенджерка заедно с 1/2 ч.ч. вода и оставете сместа да заври. Добавете и сушен корен джинджифил на люспи. Варете захарния сироп, докато започне да се сгъстява. Дръпнете от котлона и оставете да поизстине.
2. В купа сипете пастата (пюре) от тамаринд, фино настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте до хомогенност. Нарежете на ситно листата мента и добавете и тях. Добавете охладения захарен сироп и разбъркайте добре.
3. Обелете мангото и го нарежете на резени. Обеленият ананас нарежете на кубчета. Обелете плодовете личи, разрежете ги на две и отстранете костилките им. Разрежете на половинки зърната грозде. Подредете всички плодове в дълбока чиния.
4. Запечете кокосовия чипс в сух тиган заедно с щипка люспи сушен джинджифил. Залейте плодовете с дресинга. Поръсете с кокосовия чипс.