400 г тиква „Цигулка“
260 г брашно
150 г овче сирене
50 г сушени домати (в зехтин)
160 мл прясно мляко
90 мл зехтин
2 яйца
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквата се бели и се реже на малки кубчета. Овкусява се със стрития на паста чесън, сол, черен пипер и 40 мл зехтин. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 40 минути.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и се смесват с брашното, бакпулвера, накълцаните сушени домати, натрошеното сирене, листенца мащерка, лют пипер и сол на вкус.
Накрая се добавя останалият зехтин и се разбърква добре. Сместа се разпределя в отворите на силиконови форми за мъфини не се пълнят догоре.
Слагат се и кубчетата печена тиква. По желание се поръсва с листенца мащерка.
Пече се 12–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Още вкусни рецепти с ябълки:
Есенен сладкиш с ябълки и грозде
Чаша здраве всеки ден – сок от ябълка, морков и джинджифил