Палачинки с хрупкав бекон и кленов сироп

Идеални за неделен брънч

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

300 г брашно с набухвател

2 ч.л. бакпулвер

100 г захар

4 яйца

360 прясно мляко

8 слайса шарен бекон

50 мл кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.

2. В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.

3. В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пяна, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.

4. Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.

5. Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.

6. В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.

7. Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти