2 ч.ч. овесени ядки
2 ч.ч. овесено мляко
1 малка круша
1 ч.л. подправка за чай (анасон, кардамон, канела)
1 с.л. оризов малцов сироп
1 портокал, кора и сок
1/4 ч.ч. печени бадеми
1/4 ч.ч. печен шамфъстък
1/4 ч.ч. печени тиквени семки
1 с.л. запечени кокосови люспи
щипка сол
кокосов йогурт, боровинки, резени портокал
Начин на приготвяне:
1. Сипете овесените ядки в голяма купа и ги залейте с овесеното мляко. Разбъркайте и загладете сместа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за една нощ.
2. На сутринта добавете към овесените ядки оризов малцов сироп (от кафяв ориз), настърганата на едро небелена круша и подправките за чай. Разбъркайте добре. Добавете фино настърганата кора на портокала, а след това и сока му. Разбъркайте.
3. Добавете всички печени ядки и кокосовите люспи. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.
4. Разпределете овесените ядки в две дълбоки чинии. Гарнирайте със супена лъжица кокосов йогурт, шепа боровинки и резени портокал.