Необходими продукти:
250 мл. топла вода
200 гр. сирене
1 ч. л. сол
1 щипка захар
2 ч. ч. брашно
2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от сол, брашно, захар и вода. Когато е омесено, разделяме тестото на 6 равни части.
Разточваме ги, добавяме сирене и отново разточваме. По този начин пърленки ще станат напластени от вътре и ще са много по-сочни.
Печем в намазнен тиган на средна температура.
Ядем докато са още топли.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Да замесиш любов
Пухкаво домашно хлебче с масло
Содена питка
Златни детски спомени – бабината кухня