150 г брашно от спелта
100 г бяло брашно
100 г зелени маслини (без костилки)
60 г сушени домати (от буркан)
10 г бакпулвер
80 мл зехтин
1 връзка пресен лук
1 ч. л. бял винен оцет
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Маслините се режат на шайби, лукът – на ситно, а доматите – на кубчета.
В купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, сол и черен пипер на вкус.
Оцетът и зехтинът се разбъркват с 280 мл вода и се наливат към сухите съставки.
Слагат се и маслините, сушените домати, пресният лук и риганът. Разбърква се.
Тестото се разпределя в малки силиконови форми за мъфини, не се пълнят до горе.
Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем
- Орехови кексчета с кафе и шоколад