1 пакет фини точени кори (400 г)
200 г краве масло
180 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
400 мл прясно мляко
350 мл животинска сметана
5 яйца
2 с. л. мед (+ за гарниране)
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява.Една по една с него се мажат корите, навиват се на рула по дължина и се подреждат в намазана с масло кръгла тава като вита баница.
Отгоре също се мажат с масло, пекат се в загрята на 180 градуса фурна,докато станат златисти – около 15–20 минути.
Яйцата се разбиват с ваниловата захар, меда и захарта. Смесват се с млякото, сметаната и канелата.
Горещите кори се заливат с млечно-яйчената смес и баницата се пече на същата температура до готовност – около 20 минути.
Охлажда се леко и се поднася, поръсена с пудра захар и полята с мед.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница