Млечна баница

Традиционна рецепта

баница банички
Снимка: iStock
3 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Класическата българска рецепта за млечна баница

Необходими продукти за 6 - 8 порции

400 г кори за баница
150 г краве масло
1 л прясно мляко
250 г захар
5 яйца
2 ванилии

Начин на приготвяне:

1. Корите се редят една върху друга, като се поръсват с разтопеното краве масло. Баницата се нарязва на парчета и се пече във фурна на 180 – 200° С до зачервяване.

2. Млякото и захарта се кипват. Яйцата се разбиват с ванилията. Затопленото мляко се добавя към яйцата. Сместа се прецежда и се заливат охладените до стайна температура кори. Пече се на 180° С до зачервяване. Сервира се охладена.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Вита баница с пресен лук

Баница с локум

Пилешки кексчета с кори за баница

Есенна баница

И още една рецепта за млечна баница:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти