Класическата българска рецепта за млечна баница
Необходими продукти за 6 - 8 порции
400 г кори за баница
150 г краве масло
1 л прясно мляко
250 г захар
5 яйца
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Корите се редят една върху друга, като се поръсват с разтопеното краве масло. Баницата се нарязва на парчета и се пече във фурна на 180 – 200° С до зачервяване.
2. Млякото и захарта се кипват. Яйцата се разбиват с ванилията. Затопленото мляко се добавя към яйцата. Сместа се прецежда и се заливат охладените до стайна температура кори. Пече се на 180° С до зачервяване. Сервира се охладена.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Пилешки кексчета с кори за баница
И още една рецепта за млечна баница: