Мини фокачи

За Edna топла и ароматна закуска

Мини фокачи
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица суха мая
1 супена лъжица олио/зехтин
1 чаена чаша топла вода
10 маслини (нарязани на ситно, най-добре е да са от различни видове)
1/4 чаена чаша шпеков салам
1 обелен домат
2-3 скилидки чесън
босилек
масло

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме брашното, маята, солта, захарта. Добавяме водата и олиото и замесваме гладко и еластично тесто.

Прибавяме салама и маслините. Леко намасляваме купа и слагаме тестото в нея, покрито с фолио, да втаса за 20 минути.

Загряваме фурната на 220 градуса. Покриваме тавата с хартия за печене и леко намасляваме дъното. Разделяме тестото на равни части – около 10 и ги оформяме като топки.

Разпределяме ги равномерно в тавата. Нарязваме 1 обелен домат на кубчета, леко го посоляваме и към него добавяме ситно нарязани скилидки чесън и босилек.

Оставяме сместа да се изцеди. Когато фокачите са готови за печене, изсипваме доматената смес отгоре. Печем фокачите около 15 минути до златист цвят. Щом ги извадим от фурната, ги намазваме с малко масло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти