400 г брашно
1 яйце
1/4 кубче прясна мая
200 г кисело мляко
100 г сирене
1/2 ч. л. сол
1 с. л. захар
100 мл вода (топла)
200 мл олио
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се размива с топлата вода и захарта и се добавя част от брашното. Получената каша се оставя да втаса.
След активирането на маята, към рядкото тесто се добавят яйцето, киселото мляко, солта, останалите брашно и вода.
Замесва се меко тесто, към което се добавя натрошеното сирене.
Отново се меси и тестото се разточва на дебела кора. С помощта на стъклена чаша се изрязват кръгли парчета тесто (може да се направят и с друга форма).
Изпържват се до порозовяване и от двете страни. Мекиците се сервират топли, поръсени с пудра захар.
Прочетете още:
- Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска
- Закуска сутрин - за и против
- Новите суперхрани за закуска
- Най-здравословната закуска е с яйца