- 115 г краве масло
- 15 г мед
- 15 г кафява захар
- 120 г брашно
- 4 г бакпулвер
- 100 г бяла захар
- 1 г ситна морска сол
- 3 яйца
- кора от 1/2 лимон
- кора от 1/2 портокал
Начин на приготвяне
Разтопете маслото, меда и кафявата захар на умерен огън. Бъркайте бавно с шпатулата, така че захарта и медът да не загорят, а всичко да се разтопи и смеси добре. Оставете настрана леко да се охлади.
Смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта в голяма купа и след това разбъркайте с телена бъркалка. Направете кладенче в сухите съставки и добавяйте яйцата едно по едно, докато не се поемат напълно от сместа.
Щом сместа стане съвсем гладка, разбъркайте полека тестото с бъркалката и налейте разтопеното с меда и захарта масло. Накрая прибавете настъргана кора от лимон и портокал.
Ще получите течно тесто, почти като това за палачинки. Покрийте го с фолио и го оставете да престои най-малко 2 часа, най-добре един ден.
Загрейте фурната на 190 градуса. С помощта на пош разпределете тестото във формите за мадлени. Пълнете ги до 3/4 или 1/2, но в никакъв случай догоре. Печете 10 минути.
Още изкушаващи идеи за десерт:
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем