Необходими продукти:
100 гр. настърган твърд кашкавал
1 с. л. нарязан на ситно магданоз
½ ч. л. риган
1 жълтък
1 лист бутер тесто
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на ситно ренде и нарежете магданоза.
Смесете ги в купа и добавете ригана.
Разбийте 1-2 жълтъка с 1-2 супени лъжици вода и намажете бутер тестото с него.
Поръсете половината тесто с кашкавала и подправките и захлупете с другата половина.
С помощта на точилка ги разточете леко, за да залепнат добре.
Нарежете на ленти и усучете всяка от тях и отново намажете с жълтък.
Печете на 200 градуса за 10-15 минути и хрупкави кашкавалени пръчици са готови.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още идеи за закуска:
Най-бързите сиренки
Соленки с крема сирене
Ароматни соленки
Какво има за закуска
Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска