Кулинарен шедьовър: Пица, замесена с тъмна бира

Поднася се поръсена с пресен риган

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

за тестото:
200 г пълнозърнесто брашно
200 г брашно
250 мл тъмна бира
2 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
за гарниране:
350 г сирене „Камамбер“
350 г гъби
2 големи глави червен лук
1 стрък розмарин
50 мл зехтин (+ за мазане)
сол на вкус
пресен риган за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в затоплената бира.

Двата вида брашно се разбъркват със зехтина, солта и бирата с маята.

Замесва се меко, еластично тесто, което леко се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.

Лукът се нарязва на полумесеци, посолява се и се пържи в половината зехтин, на умерен огън, докато стане карамелен. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.

Гъбите се почистват, режат се на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.

След това се разбъркват с лука и наситнения розмарин.

Тестото се разделя на две части, които се разточват на правоъгълници върху набрашнен плот.

Чугунена тава се слага в загрята на 230 градуса фурна с вентилатор. Когато се нагорещи, се изважда и се намазва със зехтин.

Единият блат се поставя в тавата, отгоре се разпределя половината от гъбената смес и се покрива с тънки парченца сирене.

Пече се около 10 минути. По същия начин се приготвя и втората пица.

Поднасят се поръсени с пресен риган.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти за пица:

Най-популярните италиански пици
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти