козунак стар - 1 бр.
масло - 50 гр
черен пипер на вкус
В началото всички са скептични заради комбинацията от козунак, масло и черен пипер. Но дори да опитате с неприкрито недоверие и дори страх, само секунда след първата хапка ще искате още, уверяват от Mate Kitchen!
Не сте опитвали нищо подобно и няма с какво да го сравните, казват кулинарите - сладко, с хрупкаво запечени ръбчета и лек карамелен вкус и меко в центъра. Маслото придава на позасъхналите козуначени филийки особен млечен вкус, а черният пипер, който се е запекъл, добавя специфична пикантност. Няма нищо общо с усещането от черния пипер, което познавате. Кара ви да се замислите колко малко познавате всъщност качествата на тази подправка.
Това е съвършената рецепта, с която не просто да оползотворите, а да съживите стар козунак. Получава се съвършено нов сладкиш, който се допълва чудесно с бяло вино или розе - дори да не е Великден!
Начин на приготвяне:
1. Нарежете козунака на филийки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
2. Намажете филийките с масло и поръсете с малко черен пипер.
3. Запечете филийките на 180 градуса, докато се зачервят леко. Поднесете ги топли.
Внимание: Съдържа масло и козунак, които могат да предизвикат алергични реакции.