за палачинките:
200 г оризово брашно
60 г захар
500 мл кокосово мляко
6 яйца
4 с. л. олио
за плънката:
2 банана
200 г кафява захар „Демерара“
150 г кокосови стърготини
100 г бял шоколад (+ за гарниране)
100 мл кокосово мляко
100 мл тъмен ром
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Сипва се млякото и отново се разбива. Накрая се добавя оризовото брашно и се разбива добре. Прецежда се.
В намазан с олио тиган за палачинки от сместа се приготвят тънки палачинки. От захарта, кокосовото мляко и ромът се приготвя не много гъст сироп.
Шоколадът се накълцва. Бананите се обелват и се намачкват. Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган до карамелен цвят. Налива се сиропът и се готви 2–3 минути.
Щом се охлади, се добавят шоколадът и намачканите банани. В палачинките се слага от плънката и се завиват.
По желание се заливат с разтопен бял шоколад.
В какво се крие чарът на палачинките
Шоколадови палачинки за закуска