бутер тесто - 1 лист
яйца - 4 бр.
домати - 2-3 бр.
кашкавал - 250 гр
крема сирене - 125 гр
сирене - 125 гр
маслини - 50 гр
масло - 10 гр
чесън - 3-4 скилидки
сол на вкус
черен пипер на вкус
Парче от този киш със зеленчуци е една от най-добрите следобедни закуски, които сме опитвали. Макар че бихме си го хапнали и като лек обяд или вечеря с голяма салата. А може да се поднесе и като студено предястие, нарязан на красиви триъгълни парчета. Чаша вино би му отивала, защото зеленчуците в плънката само намекват за себе си. Основата всъщност е от яйца, два вида сирене и кашкавал. Богат млечен вкус, приятно разнообразен от солеността на маслините и специфичния дъх на чесъна. Няма нужда дори от подправки, само малко черен пипер за пикантност.
Това, което със сигурност ще оцените в тази рецепта за киш със зеленчуци, е, че се приготвя лесно и бързо. За по-малко от час е готов, но нашата препоръка е да го оставите да се охлади леко и тогава да го поднесете. Напълно изстинал също е чудесен.
За да бъде вкусът на вашия киш наистина съвършен, не правете компромис с качеството на сиренето и кашкавала*, които ползвате за плънката. А ако искате по-богат вкус, сложете козе или овче сирене вместо традиционното краве. Гарантираме, че няма да сбъркате.
Добър апетит!
*От близо 15 години марката OLYMPUS предлага качество и сигурност на българския потребител със своите млечни продукти. Освен със своето прясно мляко, в чиято категория са един от лидерите на пазара, OLYMPUS е част от потребителската кошница и с висококачествените си продукти от краве, козе и овче мляко. Като експерти по добрия вкус и качеството от OLYMPUS непрестанно разширяват портфолиото си от разнообразни, здравословни и автентични продукти, на които потребителите могат да имат доверие.
Начин на приготвяне:
1. Разточете леко тестото и го прехвърлете в тава с незалепващо покритие с диаметър 26 см. Подгънете стърчащите краища навътре. Надупчете дъното с вилица.
2. Разбийте яйцата с щипка сол в купа. Прибавете сиренето крема и разбийте възможно най-добре.
3. След това добавете обикновеното краве сирене, нарязаните маслини, накълцания чесън, черния пипер и 200 грама от кашкавала.
4. Разбъркайте добре и изсипете сместа върху тестото. Отгоре подредете нарязаните на шайби домати.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете около 20 минути, след което извадете и поръсете с останалите 50 грама кашкавал. Върнете киша във фурната, за да се запече до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, сирене, кашкавал, масло и крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.