Необходими продукти:
750 г брашно
300 г краве масло (със стайна температура)
300 г шипков мармалад
250 г пудра захар
100 г орехи
150 мл прясно мляко
15 г прясна мая
2 ванилии
1 яйце
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в леко затопленото прясно мляко.
Маслото се разбива с половината от захарта, докато се получи еднородна смес.
Прибавят се яйцето и млякото с маята.
Сипва се брашното и се разбърква, до получаване на тесто, което се оставя да втаса.
Орехите се накълцват и се разбъркват с мармалада.
Тестото се разточва на лист с дебелина от 3–4 мм, който се нарязва на триъгълници със страни от 7–8 см.
Във всеки триъгълник се поставя част от марамалада с орехи и се навиват кифлички.
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, без вентилатор, до златисто – около 30 минути.
Останалата пудра захар се разбърква с ванилиите.
Кифличките се поръсват с ароматната захар.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още идеи за закуска:
Най-бързите сиренки
Соленки с крема сирене
Ароматни соленки
Какво има за закуска
Бързи и вкусни идеи за сутрешна закуска