Необходими продукти:
400 гр. кори за баница на сач
олио
сол
50 гр. масло
За плънката:
200 гр. сирене "Котидж"
100 гр. заквасена сметана
¼ к. л. сода бикарбонат
3 яйца
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата и солта. Добавете сирене, заквасена сметана и сода.
Намажете корите с олио, сипете от плънката и сгънете няколко кори, оформяйки джоб.
Подредете вързопчетата в тава за печене, намажете ги с олио и поръсете с останалата плънка.
Разпределете и няколко парченца масло, които да обогатят вкуса на баницата.
Печете на 200 градуса около половин час.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница
Баница на тиган - сочна и хрупкава