25 г масло
2 глави червен лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
щипка лют червен пипер
2 ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер
400 г нарязани домати от консерва
щипка захар
4 яйца
25 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки кубчета.
2. Разтопете маслото в умерено загрят тиган. Запържете в него лука, чесъна и чушката. Овкусете със сол, кимион и лют червен пипер. Гответе 10 минути.
3. Добавете доматите заедно с щипка захар. Гответе 5 минути, докато доматите започнат да се редуцират.
4. Оформете кладенчета в сместа и във всяко чукнете по 1 яйце. Поставете капак и гответе 3-4 минути.
5. Поръсете с настърган кашкавал и прясно смлян черен пипер. Захлупете за още 1 минута и сервирайте.